Foto: F1LAND

Kamēr F1 sezona uzņem apgriezienus, un “Mercedes” braucēji cīnās par titulu, tikmēr F1LAND simulācijas līga uzsāk savu piekto sezonu, pēc vasaras pārtraukuma, lai F1 līdzjutēji varētu iejusties īstu pilotu ādā un sacensties ar citiem. Uz interviju esam aicinājuši līgas dibinātāju Krish.

Kas tas vispār ir F1LAND līga?

F1 LAND ir simulētā sacīkšu līga, kurai drīz paliks jau 2 gadi, un sāksies 5. sezona. Ar katru sezonu braucēju aktivitāte aug, tāpēc arī šosezon ceram uz lielu braucēju skaitu. Viss tiek mēģināts atveidot pēc iespējas līdzīgāk realitātei, taču ir lietas, ar kurām tā nevar, piemēram – apļu skaitu, 3 kvalifikācijas sesijas. Sacīkstēs ir 2 kvalifikācijas sesijas un jaizmanto abi riepu sastāvi, tāpēc tik vienkārši viss nemaz nav.

Kā šī simulācijas līga radās?

Šī līga radās pirms diviem gadiem, 2012. gada 3. oktobrī. Bija tā, ka jau iepriekš biju, braucis simulētajās līgās un daudz, kas bija zināms, tāpēc varēju atļauties taisīt līgu. Radās ļoti vienkārši – vienu dienu sagribējās pabraukt F1, dabūju palīgus un sākām visu darīt. 2013. gada vasarā viss pajuka, jo pa vasaru aktivitāte nebija kā skolas laikā. 2014. gada aprīlī atkal notika tas pats – sagribējās pabraukt F1, nobraucām 4. sezonu, un uzreiz jau bija skaidrs, ka nepieļaušu kļūdu, ko pirms tam, respektīvi, vasarā vajadzīgs pārtraukums. Nenoliegšu, ka pa vasaru vispār par šo simulācijas līgu nedomāju, bet uz augusta beigām saņēmos un drīz sāksim 5. sezonu.

Kā notiek sacīkstes?

Sacīkstes notiek trešdienās, plkst. 20:00 piloti sāk iet serverī, ko uztaisījis hosts. Kad visi sanākuši serverī, sākam kvalifikāciju. Pagājušajā sezonā bija viena kvalifikācijas daļā, kurā vienkārši 15 minūtēs uzstādi pēc iespējas labāku laiku. Šosezon divas daļas, pirmā kā pagājušajā sezonā. Otrajā daļā tiek 6 braucēji. Katrs ar savu sacīkstes regulējumu veic vienu lidojošo apli, riepu sastāvu pēc otrās daļas ir aizliegts mainīt uz sacīksti. Sacīkstē braucam 50% no reālās sacīkstes apļiem. Obligāti ir jaizmanto abi riepu sastāvi. Pēc sacīkstes tiesnesis izskata sodus, pilotiem tiek piešķirti soda punkti.

Kas ir nepieciešams, lai brauktu šeit?

Nepieciešams ir dators, kurš ir pietiekami labs, lai varētu braukt rFactor spēli. Protams, ja nekad nav braukta formula, tikai rallijs, tad sākumā varētu būt grūti pierast, bet ar laiku krājas pieredze un aktīvi trenējoties var kļūt par ātru un stabilu braucēju.

Kāda bija iepriekšējā sezona, kas uzvarēja kopvērtējumā, kādi bija galvenie notikumi?

Iepriekšējā sezonā izdevās negaidīti laba. Sākoties sezonai, necerēju, ka uz kādu sacīksti ieradīsies vairāk par 10-12 braucējiem, bet uz trijām sacīkstēm ieradās līgas rekords – 17 braucēji. Turklāt aktivitāte turējās visas sezonas garumā, protams, bija nelieli kāpumi un kritumi, bet ļoti laba sezona sanāca. Pirmie notikumi, kas nāk, prātā ir Vācijas GP, kurā bija diezgan labas cīņas un finišēja 12 braucēji. Ungārijā līdz pirmajiem boksiem, otrā līdz astotā vieta brauca cieši viens aiz otra, cīnoties savā starpā. Francijā (Maņikūrā) aizmugurējās riepas nodila daudz ātrāk par priekšējām un braucēji cīnījās ar savu formulu. Kanādu atceros ar haosu, sen tāds nebija bijis. Pirmajā aplī trasē devās drošības mašīna, bija braucēji, kas to nezināja, izraisot vairākas sadursmes, līdz ar to sacīkstes restartu. Bet visā kopumā, ļoti laba sezona.

Kapēc tu ieteiktu cilvēkiem pamēģināt pabraukt?

Ieteiktu braukt, jo, manuprāt, tas vienkārši ir interesanti sacensties ar citiem braucējiem online režīmā. Ne tikai sacīkstes laikā, visas sezonas garumā. Tā nav viena sacīkste, kurā viss izšķiras. Dažkārt, braucēji to nesaprot un rīkojas pārāk agresīvi trasē, līdz ar to izraisot sadursmi ar citu braucēju. Ja ir interese, tad droši piesakaties!

Kā lai piesakos līgai?

Informāciju kā pieteikties jaunajai sezonai meklējiet http://f1land.latvianforum.net/, pieteikties, uzdot jautājumus u.c. var forumā, taču lielākā līgas aktivitāte notiek Skype grupas sarunā, kur ir visi līgas dalībnieki, tāpēc lūgums izmantot arī to.

Gaidīsim gan pieredzējušus, gan nepieredzējušus dalībniekus un centīsimies palīdzēt ar informāciju un padomiem!

Sacīkšu norises diena: Trešdiena
Kvalifikācijas starta laiks: pēc 20:00
Sacīkstes starta laiks: 21:00
Sacīkstes ilgums: nedaudz mazāk par 1 stundu
Pirmais posms: Melburna, Austrālija, 3. septembris

5. sezonas Kalendārs:
Foto: F1LAND

Iepriekšējās sezonas review video: Divu F1LAND braucēju cīņa gatavojoties pirmajam posmam:

Līgas statistika:

Aizvadītās sezonas: 4
Čempioni: 3
Visvairāk čempiona tituli: 2 – Agross
Visvairāk uzvaras: 15 – Krish
Visvairāk pjedestāli: 31 – Krish
Visvairāk pole-position: 22 – Krish

Viena atbilde »

  1. Agross saka:

    Visvairāk čempiona tituli: 2 – Agross–es tak esmu boss.

    Patīk

Atstāt komentāru...